Vargspaning

Eftersom det har varit en regnig och myggintensiv sommar och höst har jag nästan inte varit ute på någon vargspaning sen i vintras. Men efter ett tips om en plats som kunde vara ”het” åkte jag ut. Nästan med en gång såg jag en 5 månaders valp gå över ett hygge och in i skogen i riktning mot en liten tjärn, jag gick runt den så jag fick vinden mot mig men blev besviken när jag kom fram. Området runt tjärnen var tätbevuxen av träd och bara sista metern innan vattnet var öppet, små chanser att de skulle visa sig där.
Men bara efter några minuter hörde jag dom yla på andra sidan och en vuxen kom fram, gick längs stranden och stannade rakt framför mig och började äta på en slagen älg. Efter kom tre valpar och fler uppehöll sig inne i skogen. Under nästan tre timmar satt jag 70 meter från dom över öppet vatten och såg dom äta, bråka, dricka vatten och vila.
Jag stod kamouflageklädd bakom mitt stativ, de såg att det är något på andra sidan som inte riktigt passar in och därför höll de lite extra koll på mig, men så länge man inte rör sig eller de får vittring av mig går det bra.
Jag fick filmat två saker jag saknade, vargar som äter och vargar som går längs en strandkant så de speglas i vattnet.

I övrigt en vanlig dag i Värmlandsskogen ;-)

Varg vid tjärn

Varg vid tjärn

 

Arne Mortensen

Speak Your Mind

*

Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect. free counters
Free counters